GeolinQ
Spatial Data Management

Kaarten publiceren via kaartportaal services

Voor het eenvoudig beschikbaar stellen van kaarten en datasets aan eind gebruikers kunnen in GeolinQ kaartportalen geconfigureerd worden. Voor een project of een groep klanten worden kaarten en datasets in een kaartportaal beschikbaar gesteld. Het kaartportaal kan via webbrowser op een PC of tablet worden benaderd. Het uiterlijk van de gebruikersinterface kan voor elk kaartportaal aangepast worden met de kleuren en het logo van de organisatie.

In elk kaartportaal kunnen meerdere kaarten en datasets opgenomen worden. Kaartportaal gebruikers kunnen zelf kaartlagen, feature informatie en legenda’s aan en uit schakelen. Eindgebruikers met schrijfrechten kunnen ook attributen en geometrieën van features in de kaart bewerken. Eindgebruikers kunnen zelf ‘schets’, WMS of WMTS kaarlagen toevoegen. Hiermee wordt, indien gewenst, gebruikers een grote mate van flexibiliteit geboden door naast de reeds geboden data ook eigen lagen toe te voegen.

Kaarten en datasets kunnen publiek toegankelijk worden gemaakt of worden afgeschermd door een gebruikersnaam en wachtwoord. Kaartlagen kunnen conform geconfigureerde stijlen en kleurenschalen worden gevisualiseerd. Datasets en kaarten kunnen door kaartportaal gebruikers worden geëxporteerd.

Met de kaart portaal functionaliteit wordt het snel beschikbaar stellen van actuele en relevante kaarten en gegevens aan gebruikersgroepen eenvoudig. Kaartportalen zijn snel, binnen enkele minuten, te configureren met bestaande datasets, kaarten en kaartlagen uit databronnen. Nieuwe gegevens zijn direct beschikbaar op de kaart voor eindgebruikers.

Zie voor meer informatie over het configuren van kaartportalen ook het supportportaal: kaartportaal