GeolinQ
Spatial Data Management

Inmeten met een GNSS ontvanger

Het Global Navigation Satellite System (GNSS) in combinatie met RTK maakt plaatsbepaling met hoge nauwkeurigheid mogelijk. GNSS ontvangers kunnen geïntegreerd worden met GeolinQ, zodat landmeters via de kaart op basis van een bestaand ontwerp locaties kunnen inmeten en uitzetten op een iPad of ander mobiel apparaat. Meetpunten kunnen direct gekoppeld worden aan objecten uit het ontwerp. In GeolinQ wordt het inmeetproces in projecten georganiseerd en zijn de actuele meetresultaten per project centraal beschikbaar.

BAM en Wayss&Freytag

Voor het inmeten en uitzetten van glasvezelnetwerken is samen met BAM en Wayss&Freytag een integratie de UNI-GR1 GNSS ontvanger van marXact gerealiseerd. Beide bedrijven maken intensief gebruik van de toepassing. De werkelijke locatie van gelegde glasvezelkabels kan eenvoudig worden vastgelegd en afwijkingen van het oorspronkelijke ontwerp vastgesteld. De inmeetresultaten in het veld zijn realtime beschikbaar op kantoor voor verdere verwerking.

“De interface en functionaliteiten maken voor ons écht het verschil.”

Inmeten

De landmeter kan met GeolinQ en een GNSS ontvanger in het veld vanuit de kaart eenvoudig GNSS metingen doen. GeolinQ ondersteunt onder andere de volgende inmeetcases:

  • Inmeten van losse punten
  • Inmeten van objecten uit een bestaand ontwerp
  • Aanmaken en inmeten van nieuwe objecten
  • Punten uitzetten aan de hand van een bestaand ontwerp
  • Een punt berekenen op basis van twee bestaande meetpunten

Inmeten in projecten

In GeolinQ wordt het inmeetproces georganiseerd in projecten. De inmeetprojecten kunnen tegelijkertijd worden uitgevoerd en meerdere landmeters kunnen tegelijk op een project actief zijn. De meetresultaten zijn direct beschikbaar en kunnen direct met opdrachtgevers gedeeld worden.

Een project ondersteunt het:

  • Importeren van bestaande ontwerpen uit bijvoorbeeld DXF, Shape bestanden of KLIC meldingen
  • Configureren van objecten die door de landmeter als nieuw object kunnen worden toegevoegd
  • Configureren van kaartlagen met ontwerpobjecten en nieuwe objecten inclusief styling
  • Configureren van de validatiecriteria voor de nauwkeurigheid tijdens het inmeten
  • Configureren van exportprocessen voor het exporteren van de meetresultaten

Direct beschikbaar

De inmeetprojecten worden centraal opslagen in GeolinQ, zodat de meetresultaten direct in GeolinQ beschikbaar zijn voor de ontwerpers en opdrachtgevers. Via WFS services kunnen koppelingen geconfigureerd worden met ontwerptools als Geostruct. Aan opdrachtgevers kunnen de actuele meetresultaten per project getoond worden via een kaart in het klantportaal.

Ontdek de kracht van inmeten met GeolinQ

Neem contact met ons op