GeolinQ
Spatial Data Management

Maatwerk toepassingen configureren met GeolinQ

GeolinQ is een generiek datamanagement platform waarmee organisaties eigen maatwerktoepassingen kunnen configureren. De toepassingen bestaan uit een geconfigureerd datamodel en eventueel geconfigureerde schermen die zijn toegesneden op de specifieke informatiebehoeften van de eindgebruikers. Door het configureren worden langdurige ontwikkeltrajecten vermeden en kunnen toepassingen in een zeer korte doorlooptijd tegen lage kosten worden gerealiseerd.

Lage onderhoudskosten

Toepassingen die met GeolinQ zijn geconfigureerd vereisen vrijwel geen onderhoud. De geconfigureerde toepassingen worden bij een nieuwe GeolinQ versie automatisch bijgewerkt. Bij een GaaS abonnement wordt de GeolinQ installatie door IntellinQ bijgewerkt naar de laatste versie. Het doorvoeren van aanpassingen in de configuratie door wijzingen in bestandsformaten, interfaces, kaartlagen of het toevoegen van extra attributen kan meestal door de klant zelf uitgevoerd worden.

Meerdere applicaties op één platform

Op het GeolinQ platform kunnen meerdere applicaties geconfigureerd worden. Applicaties kunnen daarbij ook eenvoudig van elkaars data en datastructuren gebruik maken. GeolinQ ondersteunt ook tenants waarbij op dezelfde GeolinQ installatie meerdere GeolinQ omgevingen voor een organisatie kunnen worden gehost. GeolinQ maakt het beheer van GIS toepassingen eenvoudig en efficiënt.

Eén platform voor iedereen

Alle GeolinQ functionaliteit is voor alle klanten beschikbaar. Het GeolinQ platform is volop in beweging en wordt regelmatig uitgebreid op verzoek van klanten. Nieuwe bestandsformaten, interfaces, schermen en services komen voor iedereen beschikbaar zodat iedereen profiteert van een nieuwe GeolinQ release.

Toepassingen delen en basisconfiguraties

De configuratie van een GeolinQ toepassing kan eenvoudig worden geëxporteerd naar een bestand dat in een andere GeolinQ omgeving kan worden ingelezen. Organisaties kunnen zo GIS toepassingen delen en hergebruiken. IntellinQ beschikt ook voor basisconfiguraties voor veel gebruikte GIS toepassingen zoals bijvoorbeeld het ophalen van basisregistraties.

Zelf toepassingen configureren met GeolinQ

GeolinQ is een no-code software platform waarmee GeolinQ gebruikers zelf maatwerktoepassingen via de web interface kunnen configureren zonder het gebruik van programmacode of scripts. In de GeolinQ basistraining worden in één dag de concepten en het gebruik van GeolinQ behandeld. Na de training krijgt elke deelnemer een eigen GeolinQ trainingsomgeving die een maand actief blijft. Na de training kunnen de deelnemers dus direct zelf aan de slag met het configureren van toepassingen in GeolinQ.

Iteratieve projectaanpak

IntellinQ kan voor een organisatie maatwerk toepassingen configureren. Het startpunt is het vaststellen van de wensen en eisen voor de toepassing in een workshop. Op grond van de vastgestelde wensen en eisen maakt IntellinQ een projectplan waarin de scope, activiteiten, planning en kosten zijn beschreven. Na de start van het project ontvangt de klant een wekelijkse projectrapportage en houdt daarmee grip op de voortgang.

De iteratieve projectaanpak voorziet in meerdere opleveringen die de klant direct kan testen en evalueren. Naar aanleiding van de testen en evaluatie worden eventuele wijzigingen direct doorgevoerd voor een optimaal projectresultaat.

Proof of Concepts

Een complex en risicovol project kan voor een vast bedrag als een Proof of Concept (PoC) worden uitgevoerd. Bij een PoC worden de meeste risicovolle activiteiten van het project uitgevoerd en met de klant geëvalueerd. In een GAP analyse wordt vastgesteld welke activiteiten nog moeten ondernomen om de GeolinQ toepassing in productie te nemen.

Ontdek de snelheid, eenvoud en het gemak van het configureren van maatwerk toepassingen.

Neem contact met ons op