GeolinQ
Spatial Data Management

S-57

De S-57 standaard is vastgesteld door de International Hydrographic Organization (IHO) en wordt gebruikt als bestandsformaat om een Electronic Navigational Chart (ENC) mee op te slaan. Een ENC ofwel een electronische zeekaart wordt gebruikt met een Electronic Chart Display and Information System (ECDIS) op schepen voor navigatie toepassingen.

GeolinQ S-57 databron

Voor GeolinQ gebruikers is een standaard S-57 databron beschikbaar waarmee de ENCs in het S-57 formaat kunnen worden ingelezen. De ENCs worden met .000 files of in .zip file ingelezen in de S-57 databron. De afzondelijke ENCs worden ingelezen in een dataset zodat binnen een S-57 databron meerdere ENC opgeslagen kunnen worden. 

De S-57 objecten worden als features ingelezen met een referentie naar de ENC. Zodoende kunnen features van verschillende ENCs samen worden gevoegd in een enkele dataset. Voor elk feature type is een aparte view beschikbaar zodat bijvoorbeeld boeien en contouren in aparte lagen kunnen worden getoond.

Voor elk S-57 feature type kan een specifieke styling worden worden vastgelegd in GeolinQ. Binnenkort komt een geconfigureerde databron beschikbaar waarin de belangrijkste S-57 symbolen zijn vastgelegd.

Tenslotte kunnen de S-57 objecten worden gecombineerd met bathymetrie in verschillende lagen met de map functionaliteit of als WMS of WFS worden uitgeserveerd.